Hotel Solaris – Vrnjačka Banja

Posle dužeg putovanja iz Beograda, stižemo u Vrnjačku Banju i to u Hotel Solaris. Prvo što nas dočekuje je ograda od kovanog gvožđa, pošto jelte hotel je ustvari ceo jedan kompleks okružen zidinama zaradi privatnosti gostiju. Ceo hotel se sastoji od nekoliko zgrada za koje mislim da su bile namenjene za življenje, pa se u toku gradnje promenila ideja i nastavili su sa građenjem hotela. Elem, kako smo ušli, parkirali smo na parking, koji je veoma prostran. To je moj dečko bukvalno shvatio i grunuo desno štop svetlo u metalni stubić hahaha. Dočekujemo novu godinu u stilu. 

Hotel kao hotel, ušli smo na recepciju i dok sam ja uzimala ključeve od sobe, dečko se već smestio u deo za sedenje i naručio nam je kafe. Taj kafić se nalazi u sklopu recepcije, nije baš prostran ali je divno ušuškan. Jedva sam čekala da odem da vidim sobu. Uzeli smo torbe i zaputili se u sobu. Naš smeštaj se nalazio u drugoj zgradi na 2 spratu i ljudi moji, ono nije soba već apartman sa spavaćom sobom, kuhinjom, terasom i naravno dnevnom sobom. Nismo se puno zadržavali već smo otrčali do glavne atrakcije hotela Solaris – SPA CENTAR. BRUUUUUTALNO GOTIVAN SPA CENTAR. Dočekala nas je recepcionarka koja nam je dala ključeve od ormarića, to jest narukvicu i papuče i poručila nam je da nas peškiri i bade mantili čekaju u ormariću. Nisam ni sanjala da ću ovako da provedem Novu godinu. Dok sam ja pričala sa recepcionarkom o pravilima, dečko je već uspeo da se presvuče u kupaći i odvukao me je da se i ja presvučem jer je gospodin jako nestrpljiv. Šta reći o spa centru, koju posluku porati? Digao mi je standard kako treba da izgleda jedan spa centar. U sklopu ima – bazen sa slanom vodom, đakuzi, ruska i finska sauna, parno kupatilo, slana soba, LEDENA SOBA i SMEŠNI TUSEVI (nisam ja dala ime, tako se stvarno zovu haha). Mi smo 2 dana proveli baskareći se u čarima ovog malojereći PREDOBROG spa centra. 

Što se tiče hrane, svaki dan je postavljen švedski sto, ali ako ne možete da se strpite kao mi, možete naručiti hranu na sobu od brojnih fast fudova u Vrnjačkoj Banji. Hrana u hotelu nije loša, ali u odnosu kakav spa centar imaju, mogla je biti i bolja. Da napomenem, to je samo moje mišljenje a i nisam probala njihov A la carte restoran tako da je moguće da grešim. Sve u svemu, ne sećam se jače Nove godine kao ni relaksiranijeg odmora. Preporučujem svima ko se obrne u Vrnjačkoj Banji da posete ovo čudo od hotela. 

Ljubim vas sve,

Slatka Domaćica