Domaća Nutella!

Domaća Nutella!

Ovo sam radila prvi put u životu i oduševljena sam kako je ispalo! Zasluge naravno prepisujem Kitchen Aid Food Processoru jer bez njega ne bi bilo ništa od ovoga. Fascinatno mi je kako se bukvalno u jednom momentu tekstura od zrnastih lešnika pretvori i najkremastiji namaz koji je pritom PREUKUSAN! Znam da postoje više načina kako domaća nutela može da se pravi, ja sam koristila baš jednostavne sastojke koje verovatno svi imaju kod kuće i baš sam prezadovoljna kako je ispalo. Recept je u nastavku pa ko ima bilo kakvu vrstu secka ili blendera, predlažem da isproba!

Domaća Nutella:

– 200g pečenih lešnika
– 4-5 kašike meda
– 1-2 kašike kakao praha
– 4-5 kašike mleka

Priprema:

1. Ako imate sirove lešnike prvo treba da ih prepečete. To može u rerni ili tiganju, samo stavite lešnike i pečete ih par minuta dok ne porumene. Nakon toga ih samo malo oljuštite i spremni su, kad su topli, ljuštenje ide lako.
2. Nakon toga ih stavite u blender ili secko i seckate ih dok se ne usitne u potpunosti. Obavezno pravite pauze između seckanja i spatulom svlačite lešnike sa strane blenedera ka sredini kako bi se sve lepo samlelo.
3. Kada su se lešnici lepo usitnili i pustili svoje ulje, dodajete med i kakao i opet blendate. Na kraju dodajete mleko, malo po malo dok ne dobijete gustinu i teksturu kakvu volite. Na kraju još jednom dobro izblendate i sipate kremić u teglice. Ja sam od ove količine dobila 2 teglice.

Recept je urađen u saradnji sa KitchenAid Srbijom.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *