top of page

Posne plazma mak bombice

Updated: May 5, 2023

Ko je pravio plazma mak tortu zna o kakvom ukusu je reč i koliko je to dobra torta. Ono što je za mene bilo šokantno jeste da mi se posna verzija skoro pa još više dopala. Da li je do maline u sredini ili do oblika ne znam ali mi je ovo toliko dobro da jedva čekam da napravim još neku verziju. Bombice su baš po mom ukusu jer su mekane, malina u sredini daje sočnost i čokoladna glazura je takođe mekana i nežna. Sve to zajedno je slatkiš da se zaljubiš, baš sam se oduševila!Za 24 bombica:

- 100g mlevenog maka

- 100g šećera

- 1 vanilin šećer

- 2 kašike griza

- 300ml biljnog mleka (ja sam koristila bademovo)

- 300g posne mlevene plazme

- sveže maline ili drugo voće po izboru


Glazura:

- 200g crne čokolade

- 1 puna kašika ulja


Postupak:

1. Za fil staviti u šerpicu mak, šećer, vanilin, griz i biljno mleko. Povremeno mešati i kada se smesa zgusne (nakon 10ak min), dodati posnu mlevenu plazmu i mešati da se smesa sjedini. Po želji i potrebi može još malo plazme da se doda.

2. Dobijenu smesu ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Mera bombice je kod mene bila velika kašika tako da sam od smese odvajala po kašiku, rastanjila na dlanu, stavila malinu u sredinu i formirala kuglicu. Smesa jeste malo lepljiva ali se lepo radi sa njom.

3. Ukupno sam dobila 24 kuglica koje sam odložila u frižider na 1h da se malo stegnu.

4. Nakon toga sam istopila čokoladu sa uljem i umakala jednu po jednu bombicu. Pošto su bombice bile hladne, čokolade u činiji se vremenom steže pa sam je između umakanja još dva puta podgrevala kako bih mogla lepo da ih umačem. Od viška čokolade sam ih još ukrasila, vratila u frižider i čim se stegnu spremne su.

2,457 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentáře


bottom of page