Nutella torta

Nutella torta

E pa znate šta, ovo je bez preterivanja najlepša nutela torta koju sam ikad jela i pravila. Nema pečenja ni želatina, savršeno je kremasta i toliko je jednostavna da bukvalno svako može da je napravi. Ukus je stvarno priča za sebe, ne mogu ni da objasnim, to prosto mora da se proba ali ako nešto znači, kod nas se pojela za jedan dan.
Možda mi je ona čak i omiljena, teško da postoji jednostavnije i ukusnije torte od ove, naravno sve pod uslovom da ste ljubitelj nutele, u suprotnom ova torta nije za vas. Zapravo, ne morate ni biti ljubitelj nutele, dovoljno je da imate neki omiljeni čokoladni namaz jer vam je to pola fila 🙂

Korica:

– 250g mlevenog keksa
– 50g mlevenih lešnika (preporučujem pečene)
– 1 velika kašika prah šećera
– 100-125g putera
– oko 100ml mleka

Nutela krem:

– 500g maskarpone sira
– 400g nutele (ili neki drugi čokoladni namaz po izboru, linolada, eurokrem…)
– 50g seckanih pečenih lešnika

Napomena:
Umesto maskaprone sira može da se koristi i krem sir, u tom slučaju bih preporučila Ela sir ili abc sir. Ako se odlučite za ovu varijantu, treba da se doda 120-150g prah šećera da torta ne bi bila kiselkasta.

1. Za koricu pomešam mleveni keks, lešnike i prah šećer. Dodajem puter koji sam prethodno istopila, sve lepo pomešam i na kraju dodam i mleko. Smesa treba da bude takva da može lako da se utisne u kalup.
2. Nakon sto sam dobila željenu smesu, utisnem je u kalup prečnika 22cm i odložim je u frižider dok pripremam fil.
3. Za fil prvo kratko umutim maskarpone sir, zatim dodajem nutelu i mutim dok ne dobijem gladak fil. Ko želi može da doda još 1-2 kašike prah šećera (ja to nisam uradila, dovoljno mi je slatko ovako).
4. Fil rasporedim po korici, pospem preko seckani lešnik i ostavim je u frižideru najmanje 3h, idealno bi bilo preko noći. Nakon hlađenja je izvadim iz kalupa, serviram i jedemo.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *