top of page

Cheesecake sa belom čokoladom i voćem

Mislim da je svaki opis suvišan i samo ću citirati moju majku - “Ovo je bezobrazno dobro”.

Verujem da svako ima neki svoj recept kada je Cheesecake u pitanju, tako ga imam i ja. Ovo je recept za klasičan Cheesecake bez želatina kome se uvek vraćam ali nije na odmet dodati i belu čokoladu, verujte mi. Druga dimenzija čizkejka. Crveno voće može biti bilo koje, ja sam se ovaj put odlučila za šumsko i nisam pogrešila.



Korica:

- 250g mlevenog keksa

- 50g mlevenih pečenih lešnika

- 2 kašike prah šećera

- 100g istopljenog putera

- 150ml soka od pomorandže


Fil:

- 250g maskarpone sira

- 200g krem sira

- 200g bele čokolade

- 1 kašika arome vanile

- 250ml slatke pavlake

- 2 kesice kremfixa


Preliv:

- 200g šumskog voća

- 2 kašike šećera

- 1 vanilin šećer

- 1 kašika limunovog soka

- 1 kašika gustina

- 2 kašike vode


Priprema:

1. Za koricu pomešati keks, lešnike i prah šećer, umešati puter, na kraju sok. Dobijenu smesu rasporediti u kalupu prečnika 22 ili 24cm i odložiti u frižider.

2. Za fil istopiti belu čokoladu, ja to radim u mikrotalasnoj, na svakih 20 sekundi promešam i ponovo grejem sve dok se ne istopi. Druga opcija je na pari, izbegla bih direktno na ringli jer može da izgori i da bude previše vruće. Zatim miskerom umutiti maskarpone, krem sir i vanilu. U to dodati istopljenu belu čokoladu i umutiti.

3. Slatku pavalaku umutiti zasebno sa kremfixom ako je mlečna, ukoliko je biljna može neumućena u fil pa se muti dok smesa ne očvrsne i na kraju se doda i kremfix.

4. Fil rasporediti preko korici i ponovo odložiti u frižider.

5. Za preliv pomešati gustin sa vodom. U šerpici zagrejati šumsko voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Kada provri, po želji ispasirati voće i dodati rastvoreni gustin. Vratiti na ringlu i kuvati još minut dok se ne zgusne.

6. Ostaviti par minuta da se prohladi, zatim rasporediti preko fila i odložiti u frižider najmanje 3h, idealno preko noći.

2,103 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page