top of page

Srce torta

Updated: May 5, 2023

Ide pravo u srce jer je pistać kremom, malinama i beloj čokoladi mesto upravo tamo.

Prvi put sam pravila tortu koja nije okrugla i to bez kalupa. Nije bio jednostavan poduhvat, vremenski takođe malo zahtevnija ali se itekako isplatilo jer sam prezadovoljna i ukusom i izgledom. Možda sam najponosnija na roze malina sloj jer je boja dobijena samo od malina a tekstura savršena. Ukrase sam isto sama pravila od viška testa, obožavam kada sve mogu da iskoristim i pritom ovako ispadne!



Korica:

- 3 jaja

- 150g šećera

- 1 vanilin šećer

- prstohvat soli

- 150ml ulja

- 120ml mleka

- 120g brašna

- 80g mlevenih pistaća


Malina sloj:

- 200g zaleđenih malina

- 2 kašike šećera

- 1 vanilin šećer

- 200g bele čokolade

- 70g putera


Pistać fil:

- 500g maskarpone sira

- 300ml slatke pavlake

- 2 kremfixa


Priprema:

1. Za koricu mikserom umutiti jaja, šećer, vanilin šećer i so. Mutiti par minuta, smesa treba da postane svetlo žuta i da se udvostruči. Zatim dodati mleko i ulje, opet umutiti. Pomešati brašno i pistaće, dodati u smesu i polako umešati. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom prečnika 22cm i peći 30 minuta na 180 stepeni.

2. Nakon pečenja ostaviti koricu da se ohladi u potpunosti. Zatim po želji izrezati srce i preseći horizontalno na 2 dela.

3. Za malina sloj u šerpici prokuvati maline šećer i vanilin. Kada prokljuca procediti. Istopiti belu čokoladu i puter, dodati proceđene maline, promešati i odložiti u frižider da se ohladi u potpunosti.

4. Za pistać fil miskerom umutiti maskarpone i krem. Dodati neumućenu slatku pavlaku ako je biljna, ako je mlečna zasebno je umutiti i spojiti sve u 1 fil. Na kraju umutiti i kremfix.

5. Slaganje: korica-pola malina sloja-pola pistać fila-korica-ostatak malina sloja-ostatak pistać fila. Po želji pistać fil može da se rasprediti i po ivicama torte kao sto sam ja uradila.

6. Nakon slaganja tortu odložiti u frižider , najbolje preko noći, ukrasiti po želji i uživati.

737 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page